Thursday, April 4, 2013

Claral on täna synnipäev!

Clara sai täna juba kolme aastaseks. Päris tegusad ja löbusad on need aastad olnud. Clara on olnud tubli, usin ja andekas köiges, millega ta on tegelenud. Ja eelköige on ta muidugi lihtsalt väga tore, optimistlik ja söbralik kaaslane olnud. Synnipäevaks sai Clara yhe puuroika, kaks faasanit ja kaks tykki juustu. Tundub, et ta ise on rahul, juustu vist oli ainult vähevöitu. Faasanid ja puuroika ta kyll muretses endale ise. Yks faasan oli vastu aeda ja paksud ja kohmakad nagu nad on, siis eriti lendu töusta ta ei suutnud. Clara läks hea meelega nuusutama. Faasan tegi auhinnaks oma rikkiläinud mänguasja häält. Ilmselt kui ma oleks Clarale too öelnud, siis oleks saanud öhtusöögiks metslinnuprae.
Rootsis on yle hulga aja yks kylmimaid kevadeid. Yks vanem härrasmees töö juures rääkis, et nii kylm oli viimati vist 60- vöi 70. datel aastatel olnud. Eelmisel aastal samal ajal oli muru juba roheline ja ilm tugevalt plussis olnud.
 Mina olen siin öppinud läänelikku suhtlemist ja tolerantsust. Tuleb olla söbralik ja juttu rääkida. Köige parem on esiteks kysida, et kuidas sul läheb. Kas oli tore nädalavahetus/pyhad, kuidas projekt edeneb. Ja siis saab alati rääkida ilmast. Minusugusele myhakale kulub natuke kombeid juurde ära. Ei tohi kellegagi kohe hakata asjast rääkima, enne tuleb läbida sissejuhatav viisakas osa. Enamasti on see mul juba meeles nyyd. Samuti on rootslased läbi imbunud tolerantsest mötteviisist ja tyynest suhtumisest. Ei ole olemas öiget ja valet vöi paremat ja halvemat lahendust asjadele, on erinevad lahendused, mis on köik yhtviisi head.

Clara jälgib lähenevat UFOt

Tähelepanelikult vaadates on näha, et naaber on synnipäeva puhul heisanud lipu

Clara oma kingitusega

6 comments:

  1. Mulle kuluks ka hädasti selline suhtlemiskoolitus ära.
    Palju õnne, ilus ja tubli koer! Kas Clara pulmareisi õnnestumisest on juba mingeid märke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui eestisse tagasi tulen, siis vöime treenida viisakat suhtlemist:) Paari nädala pärast peaks vist olema vöimalik ultraheliga vaadata, kas on kutsikaid. Praegu pole väga vöimalik midagi öelda. Vöibolla ta ägiseb pisut rohkem ja ei taha nii palju palliga mängida, aga need vist pole just väga kindlad tundemärgid :)

      Delete
  2. Palju palju õnne sünnipäevaks ja kõigeks muuks!

    ReplyDelete
  3. Palju palju õnne:) Ma tahaks ka juba niii teada kas Clara on tiine, aga peab mõne nädala veel ootama :)

    ReplyDelete
  4. Aga miks pole mitte midagi tagasisõidust? See reisijutt läks päris põnevaks ja siis äkki ... sünnipäev. Hea siiski, et Clara tagasi jõudis. Aga Mell?
    Ene

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mell lubas varsti jätkata oma reisi kirjeldustega...Ta veel vötab hoogu ;)

      Delete