Wednesday, January 1, 2014

Tibud!!!

Pildi pealt pole vist aru saada, aga tegelikult on nad kohutavalt pisikesed. Nii umbes sõrmeküüne suurused.

7 comments:

  1. Mitte just väga armsad, aga palju õnne ikkagi! Meie linnud on nüüd kõik oma munad ära lõhkunud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kas sul linnud söövad ära ka lõhutud munad? Kas sa neile selle seepialuu oled ostnud? Muidu vöib neile veel keedetud muna ja munakoori ka anda, pidi väga maitsema neile.
      Ega need sebravindid ongi sellised naljakad linnud, päris paljud nokivad oma mune ise. Tundub, et nad vahepeal ei ole päris kindlad, mis asi see neile pessa sattunud on ja mis sellega tegema peaks.
      Ja muidu peale tibu koorumist nad peaksidki ära sööma munakoored. Osad vist lihtsalt ruttavad ette ja ei oota tibu koorumist ära.

      Delete
    2. Söövad ära jah. Seepialuu ostsin ja munatoit on neil ka eraldi. Ma arvan, et neil on munemiseks äkki valet sorti pesad? Ma lugesin, et neil peaks suletud pesa olema, aga meil on avatud pesad. Võib olla nad lihtsalt kogemata ajavad need munad üle ääre ja siis need lähevad katki. Aga sul ju ka ometi avatud pesad? Igatahes, väike must tibu hakkas uuesti vapralt pihta, nüüd tal jälle kolm muna. Endal on kints paljas, peaks hoopis energiat sulgede kasvatamisele kulutama. Kas nad sulgivadki niimoodi kehaosa kaupa? Või tähendab see, et ta on haige? Või teised nokivad? Seda pole küll tähele pannud, üldiselt nad omavahel üsna sõbralikud.

      Delete
    3. Mul on umbes pooleks, sellised avatud pesasid ja karpe, mis pealt lahti käivad. Tegelikult on päris kinnised pesad ka olemas ja tõesti neile vöibolla need meeldiks, aga siis ei näeks üldse, mis toimub.
      Seni kuni neil on pesad, seni nad munevad ja mässavad. Võibolla võid neil vahepeal pesad ära vötta lihtsalt, siis saavad natu puhata. Emasele muidu kurnav, emased kipuvad ära surema kergemini. Aga nad sulgivad küll kogu aeg ja erinevate kehaosade kaupa. Võib haige ka olla. Kui nokitakse, siis pea pealt mitte kintse.

      Delete
  2. Ei kujuta ettegi nii pisikesi elusolendeid, kes polegi putukad... Mitu neid seal pildil on? 2 tibu + 2 muna?

    Head uut aastat igatahes! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sulle ka head uut! 3 muna isegi pildil ja 2 tibu :)

      Delete
  3. Nüüd vähemalt ei tule puudu katsealustest keda kiusata saab :D

    ReplyDelete