Thursday, March 21, 2013

Clara pulmareis: taustainfo

Ürituse võib ümber nimetada roadtripiks, sest lennupiletid oleks läinud haigelt kalliks. Lisaks oleks lennureis kidlasti olnud Clarale ka stressirikkam ja minule tülikam. Oleks pidanud lennujaamadesse saama ja seal seiklema, koos looma puuri ja muu varustusega.

Autoga muide Rootsist muudmoodi mugavalt Euroopase ei sa, kui tuleb praam võtta. Alternatiiv üle silla sõita ja siis läbi hollandi tulla on halb. Esiteks maksab silla ületamine umbes poole kogu praamipileti rahast (rääkimata, siis kütusekulust ise autoga sõites) ja teiseks ajalislet saab ka praamiga kiiremini.

Erinevatel laevafirmadel (keda on päris palju) on erinevad reeglid lemmiklooma üleveoks.  Üldislet on nad kõik suht loomasõbralikud ja üks firma oli isegi teinud video, et kuidas nad laeval loomi kohtlevad. Kuna auto ülevedu oli kõigil umbes sama hinnaga €100 (kusjuures inimesi võis selle raha eest terve masina vist täis toppida), siis mina valisin sellise, kus koera eest raha ei tahetud, aga pidi võtma lemmiklooma kajuti (see ei olnud olulislet rohkem, kui teistel lemiklooma tasu).

Reisiplaan lühidalt siis selline:
20.03
5:00 start Fogtarpist
6:30 Trelleborgis check-in ja laevale
7:30 - 13:30 Trelleborg - Rostock
Õhtuks Prahasse Toby juurde (umbes 600km)

21.03
Praha-Zagreb (umbes 700km)

21.03 kuni 24.03 on mul bookitud Hotell Zagreb

Kuna seda ei tea ette, kui kaua Claraga siin kohapela peab olema, siis tagasite on veel natuke lahtine, aga suure tõenäosusega ikka vahemaadnumisega Prahas, sest pigem ikka ei viitsi 1300km jutti lasta.




No comments:

Post a Comment