Tuesday, December 11, 2012

Jöuluks koju!

Mell ja Clara asuvad 17. detsembril Eesti poole teele kasutades- rongisöit Stockholmi u 5 tundi ja seejärel 17 tundi laevas loksumist. Ainus probleem on esialgu veel see, et Clara pole eriti nõus oma suukorviga kõndima. Peame veel natuke harjutama, aga ehk vast ei nõuta seda eriti kusagil. Rongides on siin lausa eraldi vagunid koduloomadega reisijatele. Kui tahad koerale eraldi istet, pead talle lapsepileti ostma :) Clara kavatseb Melli tooli peal istuda.
Mina ostsin endale laevapileti 23. detsembriks ja loodetavasti see ka õnnestus vaatamata Tallinki kodulehe ning Nordea internetipanga suurele vastuseisule. Pole kumbki just parim võimalik veebilahendus.
Tagasi plaanime samuti eraldi reisida, ilmselt Mell Claraga kunagi jaanuari algul ning mina detsembrilõpp/jaanuari algus.
Kui keegi imestab, miks meile selline pikaldane reisimisviis meeldib, siis põhjus on hinnas. Rong ja laev (üksköik kas koeraga või ilma) jääb alla 100 euri ots. Pühadevälisel ajal saab ka lennupileteid soodsalt, kuid hetkel on hinnad üsna laes. Pealegi nii rongisõit kui laevasõit on täitsa meeldivad, mina isiklikult kavatsen mõne hea raamatu läbi lugeda. Praegu on valik majaomaniku poolt jäetud Priestess of White (mingi selline noorte täiskasvanute raamat) või siis mingi teaduslik asi...vabade radikaalide raamat või midagi. Huvitav küll, mis peale jääb :) Ilmselt see Priestess of White saab muidugi enne loetud. Majaomaniku jäetud raamatute hulgas on veel History for Dummies ja põnavamaid lahinguid maailmaajaloost. Tunduvad ka täitsa huvitavad.

Kodus võib Clara lume alt oma muna üritada otsida. Videomeenutus sügisest.

10 comments:

  1. Jee, ootan!
    Paluks siis Clarat järgmine nädal tööle ka tuua usinasti!
    Mulle väga meeldib reisida hea raamatuga. Igapäevamured ei sega, istu või kaheksa tundi lennujaamas ja loe. Soovitan siiski kergemat lugemist, muidu läheb ikkagi igavaks.

    ReplyDelete
  2. Palun, palun Clarat agility trenni:D
    Lisaks mõned võistlused ka vahepeal plaanis: 26.12 Säde karikas ja 5.01 ametlik Tartus. Et sul kindlasti ei tuleks muresid enda ja Clara aja sisustamisega:)

    ReplyDelete
  3. Kui tore, et jõuluks koju Eestisse saad! Lennujaamad on pühade aegu väga närvilised ja rahvast täis kohad, rahulik rongis-laevas loksumine kõlab tõesti nagu päris mõnus alternatiiv. Kohtuda me kahjuks küll ei pruugi, kuna oleme Indrekuga jõuludest uusaastani Saaremaal.
    Priestess of White on väga hea raamat, esimene osa triloogiast "Age of the Five", Maarjal on need ülejäänud raamatud olemas, saab laenata :)
    Meil täna ees Andrese kaitsmine. Neile vapratele, kes kaks tundi igavat ingliskeelset majandusjuttu viitsivad kuulata, lubati tikuvõileibu. Lähen panen enda kannatuse proovile! Kui igav hakkab, mõtlen sellele, kuidas Clara munaga mängis.

    ReplyDelete
  4. Tore, et pühade ajaks Eestisse saate. :) Reisimine sel ajal on tõesti parajalt närviline, aga samas mina mäletan, et nt Riia-Tartu bussis (kui lennukiga Riiga tulime) oli päris tore vennastumine, kõik väljamaalt jõuluks koju saabuvad inimesed.

    Mina soovitan ka väga seda ilukirjanduslikku raamatut ja pakun meelsasti 2.-3. osa laenuks, kui huvitatud oled.

    ReplyDelete
  5. Väga tore muna Klaaral! Kust selliseid saab? Peaks meie koerale ka midagi sellist muretsema, muidu jookseb vana näraka kummist siiliga ringi ja kutsub kõiki mängima.

    ReplyDelete
  6. Seda muna müüakse: http://smartdog.ee/manguasjad.html

    ReplyDelete
  7. Palun muidugi Clara agility trenni!Sain Hörby agilityga kontakti, ta praegu ei treeni kuskil, sest lumi on öues. Otsib kohta ja annab teada. Pean veel Lundi agilityklubi uurima vöi Eslövi oma. Tundub, et talvel siin ikka palju ei toimu. Mellil on suur vaev iga päev Clarat väsitada ja ega ta eriti ei väsigi, läheb järjest ulakamaks. Ma täpselt ei tea, kuna Mell Tallinnast Tartu tuleb, aga eks ta siis annab teada. Vöistled ise CLaraga? Ma 5. jaanuar kindlasti tööl tagasi, aga Mell vist veel Eestis.

    ReplyDelete
  8. Hea meelega võistlen. Aga jah las Mell helistab kui Eestisse jõuab.

    ReplyDelete
  9. Eestisse jõudmise aeg on suhtelislet paigas, aga Tartu jõuan kindlasti neljapäevaks. Väga suure tõenäosusega ma enne 5. jaanuari tagasi ei lähe, et siis saab Clara ka nendel võistlustel osaleda.

    ReplyDelete
  10. Väga kahju et alles neljapäeval:P Aga anna siis teada äkki Clara saab siis neljapäeva õhtul trenni.

    ReplyDelete