Saturday, December 15, 2012

Mured ja rõõmud

Üleeile sai Elin endale lõpuks Personal Numbri, et nüüd on ta siis kohalike jaoks ka inimene. Kahe tunnise asjaajamise tulemsuena sai ta endale kohalikku panka konto, kohaliku telefoninumbri ja mis kõige tähtsam meile oma interneti. Meil on nüüd wifi ruuter mille võib ükskõik kuskohas (nii nad vähemalt väidavad) Rootsis seina pista ja ongi internetiühendus olemas. Meil siin 4G ja 2014 aasta lõpuks tahavad nad kogu Rootsi sellega katta.

Halb üllatus oli täna hommikul koeraga jalutama minnes auto juures mingi müra. Mingi ventilaator töötas ja oli seda öö otsa teinud, kuigi auto oli lukus ja võtmed toas. Hea uudis selle juures oli see, et ta ikka veel töötas, sest see tähendas seda, et aku oli veel mittetühi. Tegin siis kiire kõne Eestisse meie isiklikule mehaanikule ja sain soovituse esindusse pöörduda. Mersul varem ka seda häda olnud ja viga pidi olema mootori ventilaatori anduris. Ajutise lahendusena soovitas Mihkel selle kaitse välja võtta. Kus asuvad A klassi mersu kaitsmed? Kaks esimest kohta, kust otsisin olid kapoti alt ja rooli alt, aga tühjagi. Tuli siis manuaal lahti võtta ja oh imet, kaitsmed asuvad kõrvalistujapoolse porimati alla. Väike luuk "põrandas" ja seal nad olidki. Manuaalis ei suutnud leida kohta, kus oleks mingi juhis kaitsmete kohta. Hakkasin siis neid kaitsmeid ükshaaval välja kakkuma ja õige oli eelviimane :)

Kuna meie landlord käis esmaspäeval mingil seljaopil ja ei tohi väga raskusi tõsta, siis aitasin teda lumerookimise töödega ja Elin käis nende Laikaga (Akita) jalutamas. Väga viisakalt pidas see loom ennast üleval ja üldse ei sikutanud rihmast. Mõtlesime, et laseme koertel ka üksteisele tere öelda ja vaatame kuidas nad läbi saavad. Mõlemal tundus huvi selle vastu suur olevat. Suht kiiresti sai selgeks, et Laikal on kõht tühi ja tema ainuke huvi oli Clara ära süüa! Selle peale kadus Claral huvi selle peletisega mängida ära ja enam ei sikutanud rihmast tema poole vaid tuli istus pots mulle kõrvale maha.

2 comments:

  1. Kirjaniku ametit pole mõelnud pidama hakata? :) See ju suisa ilukirjanduslik sedööver siin :)

    ReplyDelete
  2. Kahju, et Laikast pole Clarale sõpra! Oleks teil kohe vähem jooksmise- ja mängimisevaeva. Rootsi autohooldus võib päris kirves olla, äkki peab Eestini vastu?

    ReplyDelete