Thursday, December 6, 2012

Kuningriigi eluoluga tutvumine

Esimesel päeval viisin Elina autoga tööle ja käisin järel ka. Pärast seda läksime inspekteerisime kohalikud supermarketid üle ja tuvastasime enda üllatuseks, et süüa saab siit ikka päris mõistliku hinnaga, kui natuke valida. Pigem odavamalt, kui Eestis!

Kütuse hinnad on erinevates tanklates päris palju erinevad, aga keskmislet ikka Eestist kallimad. Liitri hinnaks tuleb umbes 1.7€, aga ärge muretsege küll Eesti ka varsti Rootsi tasemele jõuab :). Üldine liikluskultuur maanteel ja linnas on väga viisakas!!!

Kuna meie Villas pole liialt palav otsustas Elin esimese poeskäigu ajal ka ühe lahja alkoholisisaldusega Glöggi võtta (2.2%). Raha tema eest muidugi väga ei tahetud, aga ega selle eest midagi väga ei antud ka. Elinal muidugi nutikusest puudu ei jäänud ja nüüd segab ta seda vastikut magusat lörri kuuma veega pooleks ja saab hea sooja morsi.

Minu "ikaldus" esimese shoppingu käigus oli frankfurter viinerite pakk, mis tundus kahtlane, aga üliodav. Mõtlesin praadida kartulite kõrvale ja kuna lihasisaldus oli isegi olemas, siis arvasin, et küll ta süüa kõlbab. Põhimõtteliselt sai Clara endale paki praetud viinereid, sest isegi rohke koguse sinepiga suutsime ainult mõned sisse pressida.

Väga heaks vahetuskaubaks svennsonite maal on kange alkohol. Elin võttis tööle kaasa 1kg Viru Valge, mis me endale laevalt soetasime ja tagasi tuli Iphone 3G 4.2.1 16GB. Päris äss diil! Ülemus oli tal öelnud, et lapsed keegi ei tahtnud, pidi vana ja aeglane olema. Päris suur edasiminek ikkagi, kui ennem oli Elinal 8 aastat vana Nokia 5410.

Kohalikke telefoninumbreid ega intertnettipulka me endale ennem teha ei saa, kui meil ei ole "personal nr.". Elin andis selle taotluse sisse, aga aega läheb umbes 2 nädalat. Mina saan selle numbri endale, siis kui abielutunnistuse kaasa võtan.


5 comments:

  1. Mis te seal odavat vorsti taga ajate, Elin on ju nüüd rikas Rootsi teadlane.

    ReplyDelete
  2. Neil on Rootsis loll komme palka maksta pärast töö tegemist :)

    ReplyDelete
  3. Säde värvis endal vildika kulmud lillaks, vaatas ennast peeglist ja ütles "Ma olen nende ritsmetega väga tädi Elina moodi." Daamilikkuse eeskuju.

    ReplyDelete
  4. Luksemburgis läks telefonide ja netiajamine umbes sama kaua. Aga peeasi, et ikka lootust on lõpuks kätte saada ja et levi oleks!

    ReplyDelete
  5. Ooo, Säde on nii armas! Uskumatu, et mina kellelegi eeskuju olen :)Eriti daamilikuse, hehhee

    ReplyDelete